Tarihçe

Temeli 1970 yılında kurulan Elektronik Hesap Bilimleri Kürsüsüne dayanan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, faaliyetlerini 1983-1992 yılları arasında Mühendislik Fakültesi bünyesinde yürütmüş, 1992 yılında yapılan düzenlemeleri takiben Elektrik Elektronik Fakültesine bağlı bir bölüm haline gelmiştir. Bölümümüz de Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Donanımı ve Bilgisayar Yazılımı olmak üzere üç anabilim dalı bulunmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği programı tam zamanlı 4 profesör, 8 doçent, 10 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 22 araştırma görevlisi ve yarı zamanlı 1 profesör ile yürütülmektedir. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde;

• 2008 yılı ve sonrası girişli öğrencilerin sorumlu olduğu USIS–2008 öğretim planı (mezuniyet için toplam kredi 152’dir),
  • 2003–2007 yılları ve bu yıllar arasında giriş yapan öğrencilerin sorumlu olduğu USIS-2003 öğretim planı (mezuniyet için toplam kredi 156’dır),
  • 1997–2002 yılları ve bu yıllar arasında giriş yapan öğrencilerin sorumlu olduğu ARAS öğretim planı (mezuniyet için toplam kredi 159’dur)
bulunmaktadır.